Національна федерація бодібілдингу України

FBBU - НАЦІОНАЛЬНА ФЕДЕРАЦІЯ БОДІБІЛДИНГУ УКРАЇНИ

ВАЖЛИВО! ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД ЧЛЕНА ТРЕНЕРСЬКОЇ РАДИ ФББУ КАТЕРИНИ СТОЯНОВОЇ СТОСОВНО ПРАВИЛ ЗМАГАНЬ ТА ПІДГОТОВКИ ДО СЕЗОНУ СПОРТСМЕНОК ДИСЦИПЛІНИ БІКІНІ

Наближається початок змагального сезону у бодібілдингу і багато запитань надходить від спортсменок дисципліни бікіні стосовно правил змагань, відбору для участі у міжнародних змаганнях, форми.
Член тренерської ради ФББУ за напрямом бікіні, заслужений майстер спорту України з бодібілдингу Катерина Стоянова підготувала інформаційне повідомлення з відповідями на найбільш поширеніші запитання.

Катерина Стоянова:
1. Важливе питання для наших дівчат – це купальники. На жаль, ті правила, які вже давно були написані, з норм вигляду купальника, не завжди виконуються. Відповідно до правил IFBB плавки у дівчат дисципліни бікіні мають закривати 1/3 сідниць, але більша частина спортсменок нехтують цим. Купальники мають бути правильно пошиті і найголовніше – правильно вдягнуті!
Плавки мають вдягатись на сідниці, а не на поперек! За порушення правил можуть не випустити на сцену. І це не жарти. До речі, стосовно конекторів на плавках – вони також заборонені.
2. Стосовно заявок на міжнародні змагання. Перш ніж їхати на міжнародні турніри ви маєте попередити тренера збірної зі свого напрямку заздалегідь про свої наміри змагатись на міжнародному рівні. Тренер оцінює вашу АКТУАЛЬНУ ФОРМУ, а не форму яка у вас була в минулому сезоні.
3. Порядок комплектування збірної команди України з бодібілдингу для участі у міжнародних змаганнях під час дії воєнного стану затверджений Виконкомом ФББУ. Для того, щоб претендувати на участь у Чемпіонаті Європи з бодібілдингу та фітнесу-2023 спортсменка має посісти 1-2 місце на відбірковому змаганні – Кубку України з бодібілдингу та фітнесу 2023 року, який відбудеться 1-2 квітня у м. Полтава.
4. Стосовно форми. Гарна форма – це не означає успіх! В кожній дисципліні є свої критерії, за якими оцінюють судді. Ваша форма має їм відповідати, а не просто бути гарною на ваш погляд. Окрім форми та купальника, шлях до успіху полягає у подачі себе та гарному позінгу. Професійний мейк, гарна правильна зачіска – все це складові гарного образу, який приведе вас до бажаного результату ????

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!