Національна федерація бодібілдингу України

FBBU - НАЦІОНАЛЬНА ФЕДЕРАЦІЯ БОДІБІЛДИНГУ УКРАЇНИ

КОМЕНТАР ФББУ СТОСОВНО ЗБОРІВ КОШТІВ НА ЛІКУВАННЯ КОЛИШНЬОГО СПОРТСМЕНА ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

КОМЕНТАР ФББУ СТОСОВНО ЗБОРІВ КОШТІВ НА ЛІКУВАННЯ КОЛИШНЬОГО СПОРТСМЕНА ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

Коментар Віталія Талавери, віце-президента Національної федерації бодібілдингу України, головного тренера збірної України з бодібілдингу стосовно зборів коштів на лікування колишнього спортсмена збірної України з бодібілдингу, заслуженого майстра спорту України Макогона В’ячеслава.

Віталій Талавера:
«До мене, як до головного тренера збірної України з бодібілдингу, звернулись представники родини заслуженого майстра спорту України з бодібілдингу Макогона В’ячеслава і проінформували про те, що у В’ячеслава діагностували рак шлунка, що його прооперовано, що він знаходиться у важкому стані і попереду у нього тривале та дороговартісне лікування хвороби, яке вимагає непосильних для його родини витрат. Представники родини спортсмена просили допомогти В’ячеславу подолати хворобу.
Зважаючи на те, що В’ячеслав Макогон був членом збірної команди України з бодібілдингу, має вагомі спортивні досягнення серед яких:
срібна медаль VIII Всесвітніх ігор 2009 року з бодібілдингу,
срібло чемпіонату світу 2009 року з бодібілдингу,
перемога на Чемпіонаті Європи 2008 року з бодібілдингу, мною було прийняте рішення про розміщення 7 лютого 2023 року інформації стосовно зборів коштів на лікування В’ячеслава Макогона на ресурсах федерації.
В’ячеслав Макогон завершив спортивну кар’єру у 2013 році і проживав на той час у Донецьку. У розпорядженні ФББУ не було інформації про те, що В’ячеслав Макогон після 2014 року брав участь у спортивних змаганнях у якості тренера на території росії і що він підтримує російський окупаційний режим на території українського Донецька.
Ця інформація з боку ФББУ перед розміщенням оголошення про збір коштів не перевірялась. Було лише бажання допомогти спортсмену, який приносив у минулому спортивну славу Україні.
Завдячуючи представникам Збройних Сил України, ФББУ отримала інформацію про факти біографії В’ячеслава Макогона пов’язані з підтримкою окупаційного режиму росії та участь його у спортивних заходах на території країни-агресорки. Після отримання вище названої інформації на ресурсах ФББУ у соціальних мережах всі повідомлення про збір коштів для В’ячеслава Макогона були видалені. На жаль він більше ніякого відношення до України не має.
Приносимо щирі вибачення за публікацію неперевіреної інформації!
Також інформуємо про те, що зусиллями ФББУ у 2022 році команда росії була відсторонена від участі у Чемпіонатах світу та Європи з бодібілдингу та фітнесу. Команда ФББУ і зараз продовжує боротьбу з країнами-агресорками на спортивному фронті.
Слава Україні! Слава ЗСУ!»

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!