Національна федерація бодібілдингу України

89

КАТЕРИНА СПЄВАКОВА: «ХВИЛЮВАННЯ ЗА ДІТЕЙ І МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ ВИРІШИЛА ВІДОБРАЗИТИ У ДОВІЛЬНІЙ ПРОГРАМІ НА «АРНОЛЬД КЛАСИК ЄВРОПА»

Дуже успішно на міжнародному турнірі «Арнольд Класик Європа-2022» (16-18.09.2022, м. Севілья, Іспанія) виступила киянка Катерина Спєвакова. Підопічна тренерів Ірини Делієвої та Максима Приходька виборола п’ять нагород у Севільї у трьох різних дисциплінах:
«золото»
жінки-майстри бікіні 35-44 роки +164 см;
жінки-майстри бікіні абсолютна категорія;
«срібло»
жінки артистичний фітнес;
жінки бікіні до 166 см;
«бронза»
фіт-пари (разом з Євгеном Колесником).
Про підготовку до європейського «Арнольд Класик», про те, які емоції переживала до та під час змагань, про співавторів успіхів та про плани на найближче спортивне майбутнє Катерина розповіла пресслужбі ФББУ.

Катерина Спєвакова:
«Перш за все хочеться сказати, що зробити форму і виїхати на турнір у такий важкий час – це вже перемога. Адже ще півроку тому, з початком бойових дій, я навіть не думала про підготовку. Варто сказати, що я не виїжджала не те, що з країни, а навіть за межі Київської області. Постійно хвилювалась за дітей та за майбутнє нашої держави. Саме ці переживання я вирішила відобразити у довільній програмі на турнірі «Арнольд Класик Європа-2022» в категорії артистичний фітнес. Я мала ще раз нагадати світу про жахіття, які кояться у нашій країні, зробити це було не важко, адже я три тижні жила з трьома маленькими дітьми у підвалі під постійними вибухами… Програма, без перебільшення, «підірвала» акаунти в моїх соціальних мережах. Я не очікувала такого відгуку від людей.
Я вперше брала участь у турнірі «Арнольд Класик Європа». Сказати, що я не очікувала такого результату – нічого не сказати. Виграти абсолютну категорію серед майстрів у бікіні та отримати про карту – це було дуже несподівано, враховуючи, що я вийшла на сцену вперше (після довгої перерви і абсолютно в нових дисциплінах) лише півтора роки тому.
Емоції від турніру в Севільї нереальні. За три дні я виходила на сцену 15 разів. Лише повернувшись додому я змогла це усвідомити. Це була важка робота, кожного ранку готуватися, гримуватися і виходити «прожиматися» раз по раз. Але цей кайф буду згадувати з посмішкою та ностальгією. У кожній категорії я була серед топ-3 спортсменів високого рівня.
І головне, я б не змогла досягнути цього без своїх тренерів.
Кращу свою форму я повезла на турнір завдяки Приходько Максиму. Саме він контролював мої майже щоденні тренування та раціон.
Позування, подача, та образ – це справа рук Ірини Делієвої. Вона змогла зробити нереальне – навчити мене ходити та вигідно показувати свою форму.
Безмежно вдячна тренерам за професіоналізм та розумію, що тепер повинна працювати ще більше та показувати ще кращі результати.
Стосовно планів на майбутнє, найближчі змагання – це Чемпіонат світу у Південній Кореї, де я планую виступати у двох дисциплінах. Можливо, буде ще декілька «даймондів». Але вже зараз думаю над тим, що потрібно покращити у новому сезоні».

КАТЕРИНА СПЄВАКОВА: «ХВИЛЮВАННЯ ЗА ДІТЕЙ І МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ ВИРІШИЛА ВІДОБРАЗИТИ У ДОВІЛЬНІЙ ПРОГРАМІ НА «АРНОЛЬД КЛАСИК ЄВРОПА»

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!