Національна федерація бодібілдингу України

исп

ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ МІЖНАРОДНИХ ЗМАГАНЬ! ЗМІНЕНО РЕЖИМ ТИМЧАСОВОГО В’ЇЗДУ ДО ІСПАНІЇ

Відповідно до Постанови Міністерства охорони здоров’я Іспанії від 28 грудня 2021 року, яка замінює Постанову від 04 червня 2021 року (https://www.boe.es/boe/dias/2021/12/29/pdfs/BOE-A-2021-21665.pdf) внесено зміни щодо заходів санітарного контролю, що здійснюються в пунктах пропуску через державний кордон Іспанії. Постанова набирає чинності 30 грудня 2021 року, за винятком змін до розділу шостого (чинне з 01 лютого 2022 року).

Починаючи з 01 лютого 2022 року для в’їзду до Іспанії, необхідно пред’явити сертифікат про вакцинацію, виданий компетентними органами країни походження по спливу 14-ти днів після дати останньої дози повного курсу вакцинації, водночас строк після дати останньої дози не має перевищувати 270 днів. Після цього сертифікат має містити також інформацію про наявність «бустерної» дози.

Пасажири, які прибувають з країн високого ризику, зокрема в яких було виявлено значне погіршення епідеміологічної ситуації або в яких були виявлені штампи, що викликають особливе занепокоєння, незалежно від наявності довідки про повний курс вакцинації (після спливу 14 днів від отримання останньої дози вакцини) або бо довідки про одужання, мають також пред’явити при в’їзді діагностичну довідку (результати аналізу на активну інфекцію COVID-19) з негативним результатом.

Список країн (зон) ризику та високого ризику (підлягає оновленню кожні сім днів) можна знайти за посиланням: https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/documentos/Anexo_II_paises_y_zonas_de_riesgo_entre_30-12-2021y05-01-2022.pdf

Довідка про отримання повного курсу вакцинації від СOVID-19 вакциною, що визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я, має бути видана іспанською, англійською, французькою або німецькою мовами та містити таку інформацію:

  1. Ім’я та прізвище особи.
  2. Дата вакцинації із зазначенням дати останньої дози.
  3. Тип (типи) вакцин(и).
  4. Кількість введених доз / повний курс.
  5. Країна, яка видала довідку про щеплення.
  6. Ідентифікація органу, що видав довідку про щеплення.

Якщо неможливо отримати документ зазначеними мовами, необхідно його подати з офіційним перекладом іспанською мовою, засвідченим відповідним компетентним органом.

Відповідно до Наказу МВС Іспанії INT/1269/2020 від 19 листопада, що набув чинності з 00 год. 00 хв. 22 листопада, Україну виключено із переліку країн, на резидентів яких не поширюються загальні обмеження щодо в’їзду до Іспанії. Відповідно, починаючи із 22 листопада, дозволятиметься в’їзд до Іспанії з України громадян України, які пройшли повний курс вакцинації проти Covid 19 вакциною, що визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я або Європейським агентством лікарських засобів (після спливу 14 днів від дня отримання останньої дози). Зазначене правило поширюється на осіб віком від 12 років та більше. Діти віком до 12 років можуть в’їжджати без довідки про вакцинацію у супроводі батьків, які мають сертифікат про вакцинацію.

Починаючи із 22 листопада дозволятиметься в’їзд для невакцинованих громадян (за умови надання довідки про негативний результат тестування на наявність Covid 19 або довідки про одужання), які належать до наступних категорій (“суттєві подорожі”):

  • осіб, які мають дозвіл на проживання в одній з країн-членів ЄС, Шенгенського простору, Андоррі, Монако, Ватикані або Сан-Марино, та які прямують до відповідної країни постійного проживання, що має бути документально підтверджено;
  • власників довготермінових віз, виданих однією з країн-членів ЄС або Шенгенського простору, які прямують до країни, яка видала відповідну візу;
  • медичних співробітників, у тому числі дослідників, або осіб, до професійних обов’язків яких належить догляд за людьми похилого віку, для виконання своїх обов’язків;
  • осіб, які здійснюють вантажні перевезення, членів екіпажів морських та повітряних суден;
  • дипломатичного та консульського персоналу, співробітників міжнародних організацій, військових формувань, цивільного захисту або гуманітарних місій, з метою виконання посадових обов’язків;
  • студентів, які навчаються в Іспанії або іншій країні ЄС або Шенгенської Угоди, та мають відповідний дозвіл на навчання або візу та медичну страховку, та які виключно прямують до країни, де має відбуватися навчання, і якщо в’їзд відбувається під час академічного курсу або не раніше ніж за 15 днів до його початку. У разі, якщо країною призначення є Іспанія та тривалість перебування не перевищує 90 днів, необхідне підтвердження, що навчання відбуватиметься у навчальному закладі, що авторизований в Іспанії та зареєстрований у відповідному адміністративному реєстрі, а навчальний курс реалізується у очній та денній (повного часу) формі і передбачає отримання диплома або сертифіката;
  • висококваліфікованих працівників, які прибувають з метою виконання необхідної роботи, яка не може бути відкладена або здійснена дистанційно, а також учасників міжнародних змагань високого рівня, які відбуваються в Іспанії, що має підтверджуватися документально;
  • осіб, які документально підтвердять наявність вимушених сімейних обставин;
  • осіб, які документально підтвердять необхідність в’їзду через форс-мажорні обставини, внаслідок вимушеної потреби або з гуманітарних причин.

Починаючи з 22 листопада не дозволяється в’їзд із туристичною метою громадян, які не мають довідки про повний курс вакцинації (після спливу 14 днів від отримання останньої дози вакцини).

Усі пасажири, які прибувають до Іспанії повітряним або морським транспортом, у тому числі з метою транзиту до інших країн, мають завчасно заповнити формуляр санітарного контролю (на порталі МОЗ Іспанії https://www.spth.gob.es/ або завантаживши мобільний додаток Spain Travel Health –SpTH– на телефон) та отримати QR код для надання на вимогу представників компанії перевізника перед посадкою, а також служб санітарного контролю в пункті пропуску в порту або аеропорту по прибуттю до Іспанії. Пасажири, які не мають сертифікату Covid, виданого однією з країн ЄС, мають ввести вручну дані у пп. 6-8.

Усі пасажири, які мають на меті в’їхати до Іспанії, підлягають проходженню санітарного контролю у першому пункті в’їзду, який передбачає щонайменше перевірку документів, візуальне обстеження та замір температури безконтактним способом.

Пасажири, які подорожуватимуть у дозволених випадках з України віком від 12 років, які прибувають до Іспанії через повітряні, морські та суходільні пункти пропуску з країн, віднесених до зони ризику, мають надати один із таких документів:

  • довідку про отримання повного курсу вакцинації від СOVID-19 вакциною, що визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я (Comirnaty/BionTech/Pfizer, AstraZeneca, Covishield, Janssen, Moderna, Coronavac/Sinovac, Sinopharm) або Європейським агентством лікарських засобів (Comirnaty/BionTech/Pfizer, Janssen, AstraZeneca/Vaxzervria, Spikevax/Moderna);
  • діагностичну довідку (негативний результат ПЛР-тестування за 72 години до в’їзду або негативний результат тестування на наявність антигенів за 48 годин до в’їзду);
  • довідку про одужання, що визнаватиметься протягом 180 днів та після спливу 11 днів від дня отримання першого позитивного тестування на наявність Covid.

ВІДПОВІДІ НА НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНІ ПИТАННЯ 

Чи можна в’їхати до Іспанії країну за Сертифікатом вакцинації в Додатку Дія? 

Перевірка міжнародних сертифікатів вакцинації при перетині кордону відбувається як при подачі роздрукованого документу з QR-кодом, так і з документом в цифровому форматі з QR-кодом (наприклад, на смартфоні). Рекомендується мати міжнародний Covid сертифікат про вакцинацію у електронному та роздрукованому вигляді.

Чи можна в’їхати в країну за паперовим сертифікатом з порталу Дія (з QR code)?

Перевірка міжнародних сертифікатів вакцинації при перетині кордону відбувається як при подачі роздрукованого документу з QR-кодом, так і з документом в цифровому форматі з QR-кодом (наприклад, на смартфоні). Рекомендується мати міжнародний Covid сертифікат про вакцинацію у електронному та роздрукованому вигляді.

Чи можна в’їхати в країну за паперовим свідоцтвом ВООЗ (жовтий сертифікат), виданим сімейним лікарем? 

Так, виключно для “суттєвих подорожей”.

Чи можна в’їхати в країну на підставі негативного ПЛР тесту, зроблено не більш ніж 72 години в будь-якій лабораторії?

Так, виключно для “суттєвих подорожей”.

Чи можна в’їхати в країну на підставі негативного ПЛР тесту, зробленого в лабораторії із затвердженого переліка?

Такий перелік не затверджений, Ви можете надати результати тесту, зробленого в будь-якій лабораторії, не раніше ніж за 72 години до в’їзду до Іспанії (виключно для “суттєвих подорожей”).

Чи можна в’їхати в країну на підставі негативного тесту на антиген, зробленого не раніше ніж за 48 годин?

В’їзд до Іспанії дозволений в тому числі на підставі негативного тесту на антиген, зробленого не раніше ніж за 48 години до перетину кордону (виключно для “суттєвих подорожей”).

Детальна інформація щодо правил подорожей до Іспанії міститься на сторінці Міністерства охорони здоров’я Іспанії. 

Важливо! Інформація може оновлюватися, просимо це враховувати при плануванні подорожі та додатково перевіряти дані перед поїздкою.

Головна сторінка

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!