Національна федерація бодібілдингу України

_GGG1684_web

ОЛЕКСАНДР МУНТЯН: «НАЛАШТОВАНИЙ ЗАВЖДИ ЛИШЕ НА ПЕРЕМОГУ!»

ОЛЕКСАНДР МУНТЯН: «НАЛАШТОВАНИЙ ЗАВЖДИ ЛИШЕ НА ПЕРЕМОГУ!»

 У чоловічій дисципліні бодібілдингу з найбільшою конкуренцією на змаганнях усіх рангів – менс фізик, одним із головних тріумфаторів міжнародного сезону змагань став Олександр Мунтян. Атлет із Миколаєва у травні здобув абсолютну перемогу на Чемпіонаті Європи, а на початку листопада став чемпіоном світу. Додав до своєї колекції Олександр і «срібло» Чемпіонату світу-2021 у новій дисципліні «фіт-пари», яке виборов на сцені Санта-Сусанни у парі з Вікторією Лисенко з Дніпра. Пресслужба ФББУ поспілкувалася з Олександром Мунтяном про всі спортивні успіхи та невдачі, про можливий перехід до дивізіону професіоналів та чи вдається монетизувати успіхи на змагальній сцені.

ФББУ: – Олександре, ваші результати під час осіннього сезону нагадують американські гірки. На комерційному турнірі «Equides Sport Festival» (3.10.2021, с. Лісники), що проходив на Київщині ви не потрапили в топ-3, а завершили сезон завоюванням титулу чемпіона світу. Чи могли б коротко проаналізувати свої виступи? Що вийшло, а що ні і чому?

Олександр Мунтян: – Щодо участі в «Equides Sport Festival» скажу одразу, що шкодую витраченого часу на поїздку туди. Єдине, що не вийшло там – це грим. Ну і нібито через грим я не потрапив у топ-3. Більше на цей турнір ніколи не поїду виступати.

Осінній сезон для мене був складнішим, ніж весняний. Просто перед Чемпіонатом України ми приспали свою кішку… Це було буквально за дві доби до виходу на сцену. Стреси, переживання – все впливає на форму, але аби як на головний турнір країни виходити я не хотів, ну і зробив хорошу форму. Вже через п’ять днів уже треба було бути у піковій формі на Чемпіонаті світу у Санта-Сусанні. Цим мені не сподобався осінній сезон, порівняно з весною. Було надто мало часу між Чемпіонатом України (29-31.10.2021, м. Полтава) та Чемпіонатом світу (3-8.11.2021, м. Санта-Сусанна, Іспанія). Своєю формою на «світі» я задоволений, як і виступом. «Абсолютку» виграти не вдалося, але це вже лотерея. Вихід у фіт-парах взагалі не був запланований. Вночі у день змагань лише дізнався про це. Думав і там виграємо, але ні.

ФББУ: – Як зустріли та привітали героя Чемпіонату світу з бодібілдингу та фітнесу-2021 у Миколаєві?

Олександр Мунтян: – У Миколаєві мене зустріли чудово. Є у нас ресторан «Pokee», так його господар Франсуа взагалі влаштував на честь мене вечірку. Сказав: «Клич друзів. Все включено!». На вечірці мене всі привітали, в тому числі й члени Миколаївської федерації, за що дякую всім. Я реально дуже вдячний кожному. А так, окрім як від друзів, співробітників спортзалу та моїх спонсорів, жодних привітань не чув і за «Європу» в тому числі.

ФББУ: – Цього року вам підкорилися чемпіонати світу та Європи. Чи є думки про перехід до Elite Pro? Чи зможете скласти конкуренцію Дмитру Горобцю на про-сцені?

Олександр Мунтян: – Це був чудовий рік! Я виграв усе, що хотів. Скажу так, у моїх планах поїхати на «Європу» серед аматорів навесні, бо туди поїде моя Ірина (прим. авт. – Ірина Гончаренко) та брат Олексій, а далі дивитимемося. Про перехід до Elite Pro думки є. Ви ж мене знаєте, налаштований завжди лише на перемогу.

 

ФББУ: – Чи вдається монетизувати титули та звання? Що в матеріальному плані вам дають успіхи на сцені: збільшення онлайн та офлайн-клієнтів, з’явилася черга з бажаючих придбати рекламу у вашому Інстаграм-акаунті тощо?

Олександр Мунтян: – Титули та звання приносять впізнаваність та статус. Для онлайну це добре, а в офлайн важливіші відгуки та спілкування. Я як тренер завжди сконцентрований на результаті підопічних та якості роботи як онлайн, так і офлайн.

У мене є спонсори. “Progress nutrition”, наприклад, мене забезпечує всіма необхідними добавками протягом усього часу. А так я особливо рекламою не займаюсь.

ФББУ: – Які спортивні цілі ставите собі на новий 2022-й рік?

Олександр Мунтян: – На 2022-й рік я налаштований дуже добре. Вже в режимі і тренуюсь. Перше – це виступ на турнірі у себе в Миколаєві, далі «Європа», а потім швидше за все перехід в Elite Pro з наступними виступами влітку і восени. Поки що так, але хтозна, може ще раз на Чемпіонат світу серед аматорів злітаю. Все залежатиме від мене та мого рішення.

ОЛЕКСАНДР МУНТЯН: «НАЛАШТОВАНИЙ ЗАВЖДИ ЛИШЕ НА ПЕРЕМОГУ!»

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!