Національна федерація бодібілдингу України

_DDD0034_web

СТАНІСЛАВ ВІЗЕНГЕР: «Я ПОВЕРНУВСЯ В СПОРТ, БО СКУЧИВ ЗА СЦЕНОЮ І ПРОЦЕСОМ ПІДГОТОВКИ ДО ТУРНІРІВ»

СТАНІСЛАВ ВІЗЕНГЕР: «Я ПОВЕРНУВСЯ В СПОРТ, БО СКУЧИВ ЗА СЦЕНОЮ І ПРОЦЕСОМ ПІДГОТОВКИ ДО ТУРНІРІВ»

Здобувши 4 листопада перемогу на Чемпіонаті світу з бодібілдингу та фітнесу-2021 у класичному бодібілдингу серед чоловіків у ростовій категорії до 171 см, Станіслав Візенгер золотими літерами вписав своє ім’я в історію виду спорту. Киянин не виступав на турнірах та чемпіонатах з бодібілдингу кілька років, а повернувшись на сцену восени 2021 року, завоював титул чемпіона світу та «срібло» престижного турніру «Арнольд Класик Європа».

Свою історію приходу в бодібілдинг, що мотивувало повернутися в спорт після перерви і чи продовжуватиме кар’єру спортсмена Станіслав Візенгер розповів в інтерв’ю.

ФББУ: – Станіславе, давайте по порядку, розпочнемо з традиційного питання в будь-якому інтерв’ю зі спортсменом: завдяки чому Ви прийшли до тренажерної зали і що довело Вас до змагальної сцени?

Станіслав Візенгер: – Я з десяти років постійно відвідував різні спортивні секції. До тренажерної зали прийшов у п’ятнадцять років, надивившись фільмів з Арнольдом Шварценеггером. Хоча я вже раніше намагався займатися вдома з гантельками. Спочатку просто тренувався і, дивлячись на спортсменів у журналах, думав, що змагання це щось нереальне. Але, вступивши до Національного університету фізичного виховання та спорту, з третього курсу почав працювати інструктором тренажерної зали. Таким чином я потрапив в оточення людей, які виступають на турнірах з бодібілдингу і зрозумів, що це все реально і я можу теж спробувати. Закінчивши навчання в університеті влітку 2012 року відразу ж почав готуватися на осінній сезон.

ФББУ: – На початку листопада Ви стали чемпіоном світу з класичного бодібілдингу. Що для Вас означає цей титул? І що Вам далося особливо непросто під час підготовки до «світу»?

Станіслав Візенгер: – Стати чемпіоном світу – це була одна з моїх цілей. До цього було почуття незавершеності, чогось не вистачало, щоб почуватися гідним спортсменом. Для мене титул – це одна із сходинок у сфері бодібілдингу і не більше, і її пройдено.

Підготовка до змагань загалом нелегкий процес. Важливо та цінно подолати це. Не можу виділити щось найскладніше у підготовці. Можу тільки сказати, що емоції, отримані на сцені, того варті.

ФББУ: – Розкажіть про атмосферу всередині збірної команди України у Санта-Сусанні?

Станіслав Візенгер: – Атмосфера всередині команди була дружньою. Усі по можливості допомагали один одному. Усі виклалися для успішного виступу команди на Чемпіонаті світу.

ФББУ: – Щоразу перемагають для чогось: щоб щось змінилося, нові контракти, цілі… Що змінилося у Вашій спортивній кар’єрі після цієї і поки що найвагомішої перемоги?

Станіслав Візенгер: – Я повернувся в спорт, бо скучив за сценою та за процесом підготовки до турнірів. Спочатку думав виступити лише на «Арнольд Класик Європа», після виступу на якому зрозумів, що можу зробити гідну форму і на Чемпіонат світу. Мета була виграти його, довести собі що вартий цього титулу. Інших цілей не переслідував. Що змінилося після перемоги? Успіх мотивував моїх підопічних, як спортсменів, так і тих, хто просто займається для здоров’я. Усі почали більш відповідально та старанно підходити до занять. Для мене це важливо.

ФББУ: – Які Ваші подальші плани?

Станіслав Візенгер: – Подальші плани – знову відпочивати. Я не бачу себе спортсменом, який постійно змагається. Але якщо знову захочу це випробувати, можу так само раптово влаштувати камбек.

ФББУ: – Ок. А якою бачите свою кар’єру через п’ять років? І чи цікава була б Вам ліга професіоналів Elite Pro?

Станіслав Візенгер: – Все ж таки я себе бачу в майбутньому більше як функціонер, суддя, тренер федерації, ніж як спортсмен, тому лігу професіоналів не розглядаю зовсім. Але зарікатися не буду.

СТАНІСЛАВ ВІЗЕНГЕР: «Я ПОВЕРНУВСЯ В СПОРТ, БО СКУЧИВ ЗА СЦЕНОЮ І ПРОЦЕСОМ ПІДГОТОВКИ ДО ТУРНІРІВ»

 

 

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!