Національна федерація бодібілдингу України

MyCollages88

НАТАЛІЯ ПРОХОРОВА: «БОДІБІЛДИНГ – ДУЖЕ ВАЖЛИВА ЧАСТИНА МОГО ЖИТТЯ»

НАТАЛІЯ ПРОХОРОВА: «БОДІБІЛДИНГ – ДУЖЕ ВАЖЛИВА ЧАСТИНА МОГО ЖИТТЯ»

Спортсмени знають, як важко виграти титул чемпіона світу, але ще складніше його захистити. Але названі спортивні складнощі та труднощі зуміла подолати Наталія Прохорова. Спортсменка, яка останні роки представляє Полтавську область на змаганнях, виходила на сцену Чемпіонату світу з бодібілдингу та фітнесу-2021 (3-8 листопада, м. Санта-Сусанна, Іспанія) як діюча абсолютна чемпіонка світу серед жінок і жінок-майстрів у дисципліні вуменс фізик. Наталія, на радість шанувальникам, змогла впевнено захистити обидва титули на головному старті року серед спортсменів-аматорів. Сьогодні пресслужба Національної федерації бодібілдингу України поспілкувалися зі знаменитою спортсменкою і розпитала Наталію Прохорову про те, як вона потрапила у світ бодібілдингу, про дебют на міжнародній сцені, зміну змагальних дисциплін, головні спортивні перемоги.

ФББУ: – Наталю, розкажіть трохи про себе та про те, як потрапили у світ бодібілдингу

Наталія Прохорова: – Так вже склалося історично, що будучи спортсменкою, яка виступає дуже успішно багато років, я зовсім не є особистістю публічною. Мабуть, час прийшов розповісти про себе від першої особи…

Мені 50 років, чим я дуже задоволена. У спорті я понад 40 років…

У світ бодібілдингу потрапила у досить зрілому віці і цей спорт на сьогодні є дуже важливою частиною мого життя.

На зорі моєї спортивної кар’єри не було такого розмаїття жіночих категорій, тому, маючи досить розвинене спортивне тіло, виступила у бодіфітнесі на Чемпіонаті України у Севастополі та одразу посіла друге місце у найвищій ростовій категорії.

ФББУ: – Коли Ви дебютували на міжнародній сцені?

Наталія Прохорова: – Перший мій міжнародний старт відбувся у 2011 році, до речі, у Санта-Сусанні. Тоді на Чемпіонаті світу серед майстрів я стала бронзовою призеркою серед 23 відомих спортсменок.

ФББУ: – Як стався перехід із бодіфітнесу у вуменс фізик?

Наталія Прохорова: – У дисципліну вуменс фізик після шестирічної перерви у виступах я перейшла унікально, просто на Чемпіонаті Європи 2017 року. Я була заявлена ​​та готувалася виступити у бодіфітнесі на європейському чемпіонаті. І хоча мої м’язові кондиції давно перестали відповідати даній дисципліні, я продовжувала наполегливо ламати м’язи (сиділа 2 місяці без білкової їжі), тренування мої спрямовані були на спалювання маси, але м’язи, побудовані багаторічними тренуваннями, виявилися незламними… Результат дебюту у вуменс фізик – срібло Чемпіонату Європи! Слід було раніше прислухатися до думки Ірини Ігорівни Делієвої, яка ще під час підготовки до «Європи» бачила мене у вуменс фізик, але я вперто не хотіла виходити на сцену без підборів.

Далі, 2019-го на Чемпіонаті світу я стала бронзовою призеркою у вуменс фізик. Причому запам’ятався цей чемпіонат феєричним виступом наших дівчат у цій номінації – усі три призові місця посіли спортсменки з України. Ось тоді, напевно, я й прийняла всі позитивні сторони дисципліни вуменс фізик: максимально жіночно розкрити свій образ з елементами творчого підходу у довільній програмі, але у суворій відповідності до дисципліни. І, як результат, абсолютна першість на Чемпіонаті Європи-2020, абсолютна перемога на Чемпіонаті світу-2020 та перше місце у міжнародному рейтингу спортсменів.

ФББУ: – Які враження залишив після себе виступ на Чемпіонаті світу 2021 року?

Наталія Прохорова: – Цього року Чемпіонат світу для всіх спортсменів, тренерів та суддів був непростим випробуванням. Через всім відому причину, Чемпіонати світу серед жінок, чоловіків, юніорів та майстрів, які, як правило, проходять у різний час, були об’єднані.

Рекордна кількість спортсменів у всіх номінаціях. Змагання тривали чотири дні і закінчувалися виступи в деяких категоріях навіть після 3-ї години ночі. У моїй м’язовій жіночій номінації, рекордна кількість спортсменок – 28 у двох ростових категорії серед жінок і 26 у відкритій категорії жінок-майстрів. Я захистила титул абсолютної чемпіонки світу у двох вікових категоріях, отримала незабутні емоції та феєрверк позитивних відчуттів від виступів.

Це найскладніші і тому найкращі для мене змагання на сьогоднішній день. І ще на Чемпіонаті світу-2021, на додачу до трьох золотих медалей і двох кубків, а також підтвердження першого місця в міжнародному рейтингу спортсменів, я виграла дві про-карти, які дозволяють брати участь у змаганнях серед найкращих, елітних спортсменів.

ФББУ: – Які перспективи скористатися можливістю перейти в лігу професіоналів?

Наталія Прохорова: – Я поки що не бачу себе окремо від збірної України – найкращої команди світу та Європи. Мені дуже почесно та радісно бути частиною нашої збірної.

А найяскравіші відчуття від перемог – коли на твою честь на сцені змагань високого рівня звучить Державний Гімн України.

НАТАЛІЯ ПРОХОРОВА: «БОДІБІЛДИНГ – ДУЖЕ ВАЖЛИВА ЧАСТИНА МОГО ЖИТТЯ»

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!