Національна федерація бодібілдингу України

88

СЕРГІЙ РОЙКО: «НЕ ЗБИРАЮСЯ ЗУПИНЯТИСЬ НА ДОСЯГНУТОМУ!»

Безперечно, одним із головних героїв Чемпіонату світу з бодібілдингу та фітнесу 2021 року, який пройшов в іспанській Санта-Сусанні з 3 по 8 листопада, став український спортсмен Сергій Ройко. Представник Кременчука став абсолютним чемпіоном світу у найпопулярнішій чоловічій дисципліні – менс фізик та виграв разом із киянкою Олександрою Суманєєвою «золото» Чемпіонату світу у фіт-парах.

Пресслужба ФББУ розпитала дворазового чемпіона світу 2021 року про співавторів його перемог, про ідею виступити у змаганнях фіт-пар та, звичайно ж, про подальші спортивні плани.

ФББУ: – Сергію, які враження подарував Вам світовий чемпіонат-2021 в Іспанії?

Сергій Ройко: – Враження від Чемпіонату світу 2021 року у мене просто незабутні. Ніколи нічого подібного в моєму житті ще не було. Звичайно, у мене було в планах стати абсолютним чемпіоном світу у категорії менс фізик, точніше це було моєю заповітною мрією, і я дуже радий, що вона збулася.

ФББУ: – Хто по праву поділяє з Вами успіхи?

Сергій Ройко: – Основна заслуга у моїх успіхах Дмитра Горобця, мого онлайн-тренера, який повністю вів мене: розписав для мене всю підготовку до змагань, плани тренувань, харчування, підведення. І, зрештою, ми зробили топову форму, гідну показати на Чемпіонаті світу і здобути титул абсолютного чемпіона світу в менс фізик і здобути перемогу у фіт-парах.

Також у моїй підготовці брав величезну участь мій тренер та президент Федерації бодібілдингу Полтавської області Гордієнко Олександр, який надавав мені величезну допомогу у складних ситуаціях. Вдячний Олександру за поради, підтримку та можливість готуватися до змагань у хороших умовах та у класному спортзалі «Нафтохімік».

ФББУ: – Якщо Ваш вихід на сцену Чемпіонату світу в менс фізик уболівальники очікували, то поява серед учасників дисципліни фіт-пари стала несподіванкою.

Сергій Ройко: – Виступити у фіт-парах вийшло дійсно випадково. Згадуючи, як це було, усміхаюся.

Після вдалих виступів у менс фізик, сидимо ми, значить, із командою спортсменів, яких підготував Дмитро Горобець у його особистій присутності та його дружини Анастасії Самойленко. І тут я випадково проговорився, що давно хотів виступити у фіт-парах, але ніяк не міг знайти собі напарницю. Діма відразу задумався “А кого з тобою можна було б поставити?”. Анастасія ж, за півтори секунди відповіла “я знаю” і, схопивши телефон, почала швидко комусь друкувати повідомлення. Відповідь вона отримала негайно. Так було вирішено, що виступатиму я з раніше незнайомою мені Олександрою Суманєєвою, дуже красивою та перспективною спортсменкою, головним тренером жіночої збірної Києва.

Ми мали добу на підготовку. Діма з Настею за півгодини поставили нам позування, дали корисні та важливі поради, і наступного дня ми вже виступали на сцені. Були хвилювання та переживання, що ми наробимо багато помилок, але все пройшло чудово! Ми спрацювали з Олександрою гармонійно, синхронно та нас оголосили чемпіонами світу серед фіт-пар.

ФББУ: – Як оціните перспективи розвитку молодої дисципліни фіт-пари?

Сергій Ройко: – Я вважаю, що ця категорія дуже перспективна і має зацікавити велику кількість глядачів та прихильників, адже одна частина людей віддає перевагу категорії менс фізик – модельний, пляжний бодібілдинг з естетичними пропорціями спортсменів, широкими плечима, вузькою талією, красивим пресом та довгими шортами. Іншу частину глядачів більше цікавлять фітнес-бікіні з красивими, жіночними тілами, опрацьованими ніжками, сідницями, шикарними спинками, з гарними мейками та зачісками. Я вважаю, що це геніальна ідея поєднати ці дві категорії в одну, тим самим привернути увагу всіх глядачів та вболівальників.

ФББУ: – Сергію, що далі?

Сергій Ройко: – Мої подальші плани? Я не збираюся, в жодному разі, зупинятися на досягнутому і далі братиму участь у всіх основних змаганнях, щоб завоювати якнайбільше медалей та кубків для нашої збірної України з бодібілдингу Федерації IFBB. Величезна подяка всім функціонерам нашої команди федерації, особливо президенту ФББУ Ігорю Делієву, віцепрезиденту ФББУ Ірині Делієвій за підтримку та настанови під час роботи над помилками! У свою чергу, я прикладатиму багато зусиль для досягнення найкращих результатів!

 

СЕРГІЙ РОЙКО: «НЕ ЗБИРАЮСЯ ЗУПИНЯТИСЬ НА ДОСЯГНУТОМУ!» СЕРГІЙ РОЙКО: «НЕ ЗБИРАЮСЯ ЗУПИНЯТИСЬ НА ДОСЯГНУТОМУ!» СЕРГІЙ РОЙКО: «НЕ ЗБИРАЮСЯ ЗУПИНЯТИСЬ НА ДОСЯГНУТОМУ!»

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!