Національна федерація бодібілдингу України

MyCollages55

ЮЛІЯ ШИКУЛА: «ELITE PRO? ПОТРІБНО ЗВАЖИТИ ВСІ «ЗА» І «ПРОТИ»

ЮЛІЯ ШИКУЛА: «ELITE PRO? ПОТРІБНО ЗВАЖИТИ ВСІ «ЗА» І «ПРОТИ»

Без перебільшення все «золото» світу цього року в дисципліні бодіфітнес виграла Юлія Шикула. Спортсменка із Запоріжжя стала абсолютною переможницею Чемпіонату Європи у травні, у липні та вересні здобула перемоги на міжнародних турнірах «Fitness Sports Games» та «Арнольд Класик Європа» відповідно, а на початку листопада стала абсолютною чемпіонкою світу. Не менш значущими були успіхи цього року на міжнародній арені Юлії у змаганнях з бодібілдингу серед змішаних пар. Юлія у парі Ігорем Смолою стала чемпіонкою Європи, а у парі з Вадимом Василевським виграла медаль чемпіонату світу.

 

Пресслужба ФББУ поставила Юлії свої питання про минулий сезон, про успіхи та невдачі, про перспективи переходу в Elite Pro та про багато іншого.

 

ФББУ: – Юліє, початок змагального року в плані результатів не задався: два других місця в бодіфітнесі на національних турнірах у Кременчуці та Харкові. Але пізніше Ви фактично виграли всі міжнародні турніри та чемпіонати, ставши абсолютною чемпіонкою світу та Європи, переможницею «Арнольд Класик Європа» та «Fitness Sports Games» у бодіфітнесі. Як на Вас вплинули події у квітні? Що змінили у формі, підготовці?

 

Юлія Шикула: – Початок мого сезону змагання не зовсім задався, але це в жодному разі не стало для мене приводом зупинятися. Більше того, це навіть надало мені мотивації та помірної спортивної агресії якоюсь мірою. Я ще більше налаштувалась на те, щоб закінчити сезон на висоті.

 

ФББУ: – Розкажіть про поїздку на Чемпіонат світу. Чи все складалося, як планували?

Юлія Шикула: – Поїздка на Чемпіонат світу до Санта-Сусанни видалася найбільш незабутньою. За кілька тижнів до від’їзду я сильно захворіла. Постало питання про те, чи зможу я брати участь у турнірі. Все ж таки, зібравши всі сили, я успішно дісталася місця проведення, але… мене вистачило ненадовго. Буквально на реєстрації я знепритомніла. Мене забрали до шпиталю. Накололи якимись препаратами… Я дуже переживала за форму та свій стан. Безмірно вдячна своїй подрузі Яні за те, що вона в буквальному значенні цього слова змогла витягнути мене зі шпиталю, бо мене не хотіли відпускати. Один день у мене був на відновлення та доведення форми. Я сподівалася, що на сцені я впораюся з поставленим завданням незважаючи ні на що.

 

ФББУ: – Перед виступами нервуєшся? Чи голова завжди холодна?

Юлія Шикула: – Хвилювання та переживання перед виступом завжди є, безумовно. Виходячи безпосередньо на сцену, я намагаюся відкинути всі ці емоції. Я абстрагуюсь і намагаюся триматися впевнено, бо тіло завжди видає думки та почуття, які транслюються глядачам та суддям.

Щодня я ставила собі нові завдання і докладала максимум зусиль для їх досягнення. Моя мета була «золото».

 

ФББУ: – Перша думка, яка прийшла до тебе після перемоги у бодіфітнесі на Чемпіонаті світу-2021?

Юлія Шикула: – Перша думка після оголошення мене переможницею: “Господи, я це зробила!” , і подумки подякувала людям, які допомагали мені протягом всієї підготовки і були поруч у скрутну хвилину.

 

ФББУ: – Окрема глава світового чемпіонату 2021 року – це виступ із Вадимом Василевським у парах. Як і чому вирішила виступити у змаганнях змішаних пар у бодібілдингу на Чемпіонаті світу? Чи задоволена виступом залишилася у цій дисципліні?

 

Юлія Шикула: – Змішані пари – це неймовірно красива дисципліна, в якій можливо розкрити весь свій потенціал. Мені шалено вона подобається і я завжди в передчутті нового сезону, нової постановки.

Як ви знаєте, навесні ми з Ігорем Смолою стали чемпіонами Європи у цій категорії. Номер ми репетирували з ним два дні, перебуваючи безпосередньо в Іспанії, з ранку до вечора проганяючи його від і до…

З Ігорем було дуже легко та комфортно працювати. Ми підлаштовувалися один під одного, чули, відчували… Все було злагоджено!

Закінчивши весняний сезон, готуючись до осіннього, тренер Вадим Василевський сказав, що готуємо номер для нас. Кілька разів я приїжджала до Києва на репетицію. Але не все гладко складалося у нас вже спочатку. Нам важко було саме «домовитися» у танці. Ми не відчували один одного, не чули … На сцені ми спробували звичайно викластися на максимум і, як на мене, ми впоралися з поставленим завданням. Судді оцінили наш виступ як найкращий у довільній програмі.

 

ФББУ: – Змішані пари – ціле спортивне мистецтво. Чому не користується популярністю на національному рівні ця дисципліна в Україні?

Юлія Шикула: – Щодо популяризації на національному рівні, то я вважаю, що необхідно виправляти ситуацію та практикувати цю категорію на Чемпіонаті України, адже це справді неймовірно красиво!

ФББУ: – Після тріумфального сезону в аматорському дивізіоні, коли Ви здобули все «золото» світу, виникає питання: Що далі? Elite Pro?

Юлія Шикула: – Після завершення сезону, звичайно, виникли думки про перехід до Elite Pro. Ось буквально днями мала спілкування з Іриною Ігорівною Делієвою, якраз обговорювали цю тему… Скажу поки що неоднозначно, я думаю… Потрібно добре зважити всі «за» та «проти»!

 

ФББУ: – Чи було якесь найбільш приємне та несподіване привітання після золотих успіхів 2021 року? Що запам’яталося?

Юлія Шикула: – Дуже приємною була підтримка наших функціонерів. Усі начебто згуртувалися для того, щоб я показала максимальний результат на Чемпіонаті світу.

І я не могла підвести!

ЮЛІЯ ШИКУЛА: «ELITE PRO? ПОТРІБНО ЗВАЖИТИ ВСІ «ЗА» І «ПРОТИ»

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!