Національна федерація бодібілдингу України

изображение_viber_2021-09-24_21-44-55-975

Ігор Делієв: «Такі різні «Арнольди»

29 медалей (9 золотих, 11 срібних, 9 бронзових) в змаганнях аматорів на міжнародному турнірі з бодібілдингу «Арнольд Класик Європа», перемога Дмитра Горобця в менс фізик і «срібло» Аліни Яман в бодіфітнесі на Чемпіонаті світу серед професіоналів Elite Pro – це результат виступу спортсменів збірної України з бодібілдингу на вищеназваних змаганнях, які пройшли в Севільї з 17 по 19 вересня, які тим самим підтвердили реноме найсильнішої нації в бодібілдингу.
Після повернення національної збірної в Україну, пресслужба ФББУ поцікавилася, які враження залишив великий міжнародний форум у Ігоря Анатолійовича Делієва, президента Національної федерації бодібілдингу України, члена виконкому EBFF, судді міжнародної категорії IFBB, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, заслуженого тренера України з бодібілдингу.

ФББУ: – Ігорю Анатолійовичу, Ви багато разів брали участь в турнірах «Арнольд Класик» за океаном і Європі. У чому подібність і відмінність турнірів «Арнольд Класик» в організаційному і спортивному планах?

Ігор Делієв: – З виникненням турнірів «Арнольд Класик» на континентах стало дуже цікаво, тому що виникало питання «Чого чекати від наступного?». Не виняток і європейський турнір «а-ля Іспанія». Ніхто нікуди не поспішає. Затримка зі стартами на годину вважається нормою. Рівень виставки за десятибальною системою від «одиниці» в Севільї до «десяти» в Мадриді і Барселоні, де вони обійшли американську виставку, яка вважалася дуже цікавою. Я думаю, що зараз свої корективи внесли карантинні заборони і обмеження.
Тепер про спортсменів. Навіть в умовах пандемії, рівень спортсменів-любителів на європейському «Арнольд Класик», в порівнянні з «американським», значно вище і цікавіше, тим цінніші перемоги спортсменів ФББУ.
А ось професіонали … З виходом членів NPC з IFBB професійний сегмент на міжнародному рівні довелося розвивати з нуля. І, тим не менш, фінали в чоловічому бодібілдингу, менс фізик, класичному бодібілдингу та фітнес-бікіні були дуже цікаві і важкі в суддівстві. Перше і друге місця в цих категоріях змусять «понервувати» будь-яких «про» не дивлячись на різні підходи до критеріїв оцінки спортсменів на різних континентах.

ФББУ: – Цікава Ваша думка про виступ атлетів з України на Чемпіонаті світу серед професіоналів. Хто порадував Вас, а хто міг би виступити краще з нашої команди Elite Pro-атлетів?

Ігор Делієв: – Приємно порадував Діма Горобець, який не тільки підтвердив своє лідерство на світовому рівні в менс фізик, а й значно зміцнив свої позиції. Бодібілдер Володя Бирук був готовий на 90% і я як суддя Чемпіонату світу його ставив на третє місце, адже він більш професійний, ніж суперники, які обійшли його в фіналі. Але «про» потрібно бути у всьому, і в довільній програмі в тому числі. А Володя поставився до довільної програми, як до «апендициту» без якого можна спокійно жити. В «про» це не проходить. І при визначенні пропорції позначалося невелике відставання дельт. Хотілося б мати їх більш «круглими». Вірю в те, що Володимир Бирук зробить правильні висновки після виступу в Севільї і ще не раз порадує нас своїми успіхами на професійній сцені …
«Арнольд Класик Європа» і Чемпіонат світу Elite Pro 2021 року – вже перегорнута сторінка історії світового бодібілдингу, в яку свої імена золотими літерами вписали українські спортсмени за що подяка всій великій команді ФББУ. Суперництво в світовому бодібілдингу триває і це вносить додатковий інтерес і непередбачуваність в наше життя.

Ігор Делієв: «Такі різні «Арнольди»

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!