Національна федерація бодібілдингу України

88888888

Олександр Сіренко: «Fitness Sports Games» – найбільш наповнена позитивними емоціями змагальна подорож в моєму житті»

Олександр Сіренко: «Fitness Sports Games» – найбільш наповнена позитивними емоціями змагальна подорож в моєму житті»

 

Чемпіон Європи 2020 року з класичного бодібілдингу Олександр Сіренко успішно дебютував на початку липня на міжнародному турнірі «Fitness Sports Games» (м. Санта-Сусанна, Іспанія) у нових для себе дисциплінах – менс фізик та фіт-пари, чим, безумовно, здивував і вразив шанувальників виду спорту.
Які емоції подарувала участь у «Fitness Sports Games», що спонукало атлета до переходу у менс фізик, чи є перспектива розвитку фіт-пар, і, звичайно, про плани на майбутнє пресслужба ФББУ попросила розповісти Олександра Сіренка в інтерв’ю.

 

ФББУ: – Олександре, чим Вам запам’яталася участь у турнірі «Fitness Sports Games»?

Олександр Сіренко: – Можу без краплі сумнівів сказати, що «Fitness Sports Games» – найбільш наповнена позитивними емоціями змагальна подорож в моєму житті, здебільшого, саме через тимчасову зміну змагальної категорії. Виступ в пляжному бодібілдингу подарував нові емоції, знайомих, і, найголовніше, нові знання і досвід.

ФББУ: – Що Вас спонукало цьогоріч до виходу на сцену у менс фізик, особливо, після перемоги на Чемпіонаті Європи-2020 у класичному бодібілдингу?

Олександр Сіренко: – Причини виходу в менс фізик максимально прості – це, перш за все, виклик самому собі, бажання показати, що не одними ногами я можу вигравати і просто давно хотів спробувати цю категорію.

А коли пробувати, якщо не влітку під яскравим сонцем Санта-Сусанни?

ФББУ: – Що було найскладнішим під час підготовки до змагань?
Олександр Сіренко: – Найскладнішою складовою підготовки стала повна зміна образу, а це було обов’язковою умовою для перемоги. Я до останнього не розумів, що зробити з зовнішністю, як пом’якшити подачу і найтяжче – як посміхатися весь час перебування на сцені.

ФББУ: – Розкажіть, будь ласка, про отриманий досвід виступу у фіт-парах. Чи є майбутнє у названої дисципліни?
Олександр Сіренко: – Вихід в фіт-парах відбувся тільки завдяки тому, що Яна Єнько така ж легка на підйом як і я. Я в жартівливій формі запропонував, вона погодилась. І ми зробили все для гарної подачі.

Відносився до цієї дисципліни максимально несерйозно, поки не спробував. Це цікавий досвід, класні емоції, додаткова медаль в копилку збірної команди. Дисципліна має право на життя і, головне, що вона викликає увагу широкої аудиторії, а не тільки спортсменів і їх близьких.

 

ФББУ: – Цікаво дізнатись про ваші спортивні плани на найближче майбутнє.
Олександр Сіренко: – Найближчі плани – вихід в класик фізик на «Арнольд Класик Європа». А далі побачимо. Є ще стільки стартів і залишилось декілька категорій, в яких я ще не змагався.

 

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!