Національна федерація бодібілдингу України

222222666

Ганна Скворцова: «За 33 дні вдалося зробити форму і увійти в топ-3 на «MR. & MS. EUROPE PRO»

Більше двох років була поза змагальним спортом одна з найяскравіших українських спортсменок в бікіні Ганна Скворцова. Кабмек Ганни на сцену відбувся 3 липня в іспанській Санта-Сусанні на про турнірі «MR. & MS. EUROPE PRO», який став для харизматичної українки бронзовим.
Про те, з чим була пов’язана пауза у виступах, хто мотивував повернутися на сцену і чи буде продовження кар’єри Ганна Скворцова розповіла пресслужбі ФББУ в інтерв’ю.

ФББУ: – Ганно, з чим була пов’язана пауза у виступах?

Ганна Скворцова: – Мною пауза була взята після п’яти сезонів виступів і чотирьох про турнірів. З точки зору поліпшення пропорцій, пішла робити пластику грудей. У нашому спорті – це часте коригування, особливо, коли ви йдете в професіонали. Далі був карантин і я не розуміла, куди мені готуватись при всесвітньому карантині.

ФББУ: – Хто Вас мотивував повернутися в змагальний спорт?

Ганна Скворцова: – Якщо чесно, мій вихід на сцену був зовсім незапланований, адже я дізналася, що буду змагатися за 33 дні до виходу на сцену. В той момент я була на наборі м’язової маси (тільки почала його і хотіла готуватись на осінь). Але, в один з прекрасних вечорів, мені написала Ірина Делієва і запропонувала почати готуватися на «MR. & MS. EUROPE PRO». Ірина вірила в мене, до речі, більше, ніж я сама в себе. Не знаю, чим я заслужила таку віру, але на цій сушці найпотужнішою моральною допомогою була підтримка Ірини. Позування також ставила вона мені. Дуже складно було повернутися через два з половиною роки перерви. Елементарно тримати довго статику – це було пекло. Ірина дуже допомогла мені і їй низький уклін за всі її старання. При наявності такої підтримки я просто не могла підвести нікого і за 33 дні вдалося зробити форму, яка отримала топ-3 на «MR. & MS. EUROPE PRO».

ФББУ: – Як це знову відчути себе в ролі спортсменки, яка змагається?

Ганна Скворцова: – Я говорила і буду говорити так: «найскладніше не вигравати, найскладніше – вийти після багатьох перемог і знову довести, що ти можеш бути переможцем, особливо після такої довгої перерви». Це так складно налаштувати морально себе в правильне русло і не перегоріти ще до старту. У перший свій вихід на сцену я розгубилася трохи і вийшла не так, як мені хотілося, але маючи досвід я змогла виправитися в другому виході і піднялась на більш високі місця у суддівських протоколах.

ФББУ: – Які емоції викликав бронзовий успіх?

Ганна Скворцова: – Емоції були дуже бурхливими. Я не вірила в те, що можна так швидко підготуватися і потрапити до призової трійки. Але в глибині душі я сподівалась, що зможу. Як кажуть, як запрограмувала себе, те місце і отримала. І я безмірно щаслива.

ФББУ: – Чи буде продовження?

Ганна Скворцова: – Так, так і ще раз так! «MR. & MS. EUROPE PRO» – це повернення на сцену. Подальші плани – це «Арнольд Класик Європа Еліт Про» і Чемпіонат світу серед Еліт Про. Я докладу зусилля, щоб кваліфікуватися на світовий чемпіонат. А поки у мене є два місяці для поліпшення пропорцій.

ВІТАЄМО ВАС НА САЙТІ ФББУ!